KLET KRŠKO

V objemu tradicije.


Klet Krško deluje v okviru Kmečke zadruge Krško, z. o. o., in že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini. Gradimo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobnih tehnologij, kar zagotavlja, da je klet danes opazen ponudnik visokokakovostnih vin in hkrati vodilni proizvajalec vina cviček PTP.

Poleg tega na lastnih vinogradniških površinah na Sremiču pridelujemo vrhunska vina, kot so modra frankinja, zeleni silvanec, beli pinot, chardonnay, sauvignon, laški rizling, in to tako običajnih trgatev kot tudi predikate. Najpomembnejša blagovna znamka Kleti Krško je nedvomno CVIČEK PTP z značilno rdečo etiketo z motivom stare grajske kleti, ki je med Slovenci dobro poznan.

Vse postopke v kleti opravljamo skladno s predpisi certifikata kakovosti ISO 9001:2015 in z mednarodno priznanim standardom v živilski industriji HACCP. Dokaz za visoko kakovost vin so številne prejete nagrade in priznanja na domačih in tujih ocenjevanjih.

Poslanstvo Kleti Krško je pridelati vina najvišje kakovosti in najboljši cviček PTP ter zagotavljati njegovo stalno kakovost, z vsemi temi vini pa ustvarjati priložnosti za prijetno druženje in povezovanje ljudi.


DEGUSTACIJE VINA IN OGLEDI

Obiščite nas.

V čudovitem grajskem okolju, kjer si tradicija in sodobnost podata roke, smo za obiskovalce pripravili strokovno vodene oglede kleti z degustacijo naših vin. Degustacijska dvorana lahko sprejme do 120 gostov, v skladu z vašimi potrebami pa ustvarimo prijetno vzdušje tudi za manjše družbe.

Več informacij

Na voljo smo vam za vsa dodatna pojasnila. Veselimo se srečanja z vami v objemu tradicije.

Kontaktna oseba: Katarina Simončič
T: 07/48 82 510
M: 041/254 867
E: katarina.simoncic@kz-krsko.si

Klet Krško

V dolenjskem vinorodnem okolišu je doma Vinska klet Krško, ki že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini. Delujemo v okviru Kmečke zadruge Krško, z. o. o., kot njena največja organizacijsko-proizvodna enota. Gradimo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobni tehnologiji, kar zagotavlja, da je klet danes opazen ponudnik visokokakovostnih vin in hkrati vodilni proizvajalec najboljšega cvička PTP.

Preberite več >

Degustacije vina

Vabljeni na pokušino vina

Organiziramo oglede kleti in degustacije za večje in manjše skupine.

Preberite več >